fler bilder på B
DATUM: 2015-02-26 | TID: 19:53:14 | KATEGORI: Porträtt

Hej vänner!! Här är fortsättningen på bilderna på Beata, med en helt annan slags redigering, mörkare och lite dystrare men mer intensiv. Den här dagen sög. För det första fick jag dissa vänner som skulle ha överraskningsfest för TH, och sen så var dagen hemsk. Vaknade och åkte till pappas jobb utan att ens borsta håret eller kolla mig i spegeln, utan smink och med fula kläder, pappa var sjuk så var ensam på hans jobb med massa gubbar... sååå har sorterat papper helaaa dagen :D!!! wow!!! Men jag får bra betalt, så det är väl okej, även om jag missade bussarna två gånger och förfrös. Lovet har förövrigt varit jättebra, lärt känna flera personer och haft allmänt roligt. Imorgon ska jag chilla och plugga. Har det bra <3

bohemiskt tänkande
DATUM: 2015-02-25 | TID: 21:44:46 | KATEGORI: Porträtt

Modell: Beata Hanses // Kamera: Nikon D3100 // Foto & styling: Jag

.
DATUM: 2015-02-01 | TID: 00:04:00 | KATEGORI:

Det gör rätt så jävla piss-ont att höra hur många människor som inte tycker om en, speciellt när de flesta av dom inte är mina vänner. Hur vet du vem jag är? För att du har hört av någon annan, som fått det ifrån någon annan som fått det ifrån någon annan? Man får en klump i magen och en knut i halsen, som man inte får av något annat än att höra hur mycket hat det finns i andra människor.
 
Jag har aldrig valt att vara såhär. Jag föddes såhär. Det är så jag har blivit uppfostrad. Att alltid säga ifrån, oavsett vad folk kommer säga. Och det är det jag har gjort, enda sen jag började mellanstadiet. Och jag vet att det inte passar alla, och jag ber om förlåtelse för det. Jag vet att du kanske inte har vänner som säger ifrån om du säger något fel, eller att dina föräldrar aldrig lärt dig att om någon gör fel så är det din uppgift att säga ifrån. Jag tror ingen har försökt lika många gånger som mig att ändra på mig, jag vill inte alltid vara såhär. Jag vill inte vara hon som alla avskyr, eller hon som alltid måste lägga sig i bråk för att jag tycker att någon blir illa behandlad. Jag har försökt att inte säga något, men mitt hjärta tar över min skalle och jag gör det ändå.
 
Jag gör så himla mycket fel, och eftersom jag är en människa som ofta tar plats och som folk då stör sig på, blir det uppmärksammat. Jag gör fel som jag själv hatar när andra gör, och jag tror att alla människor gör det - vi tänker bara inte på det. Jag hatar mig själv varenda dag för detta. Dubbelmoral är mitt andra namn, och tro mig - det är inte jag som har döpt mig till det. Jag får höra det varenda dag och det sätter sig i hjärnan, och ändå fortsätter folk spika in det i mig. Jag får aldrig riktigt veta vart dubbelmoralen i mig sitter, det är mest hur jag gör saker jag inte gillar (och många av sakerna är inte sant), men jag är trött på ordet. Det där jävla ordet. Det känns som att jag aldrig kan få av mig ordet pga något jag skrivit eller sagt för flera år sedan. Jag önskar bara att folk kunde sluta haka upp sig på ordet.
 
För någon månad sen skapades ett gossip konto, de skrev mest om människor i min skola... Vissa var snälla, och andra var hemka. Jag, som innan blivit nätmobbadd, känner igen mitt namn direkt och jag bara önskade att för en gångs skull skulle det inte stå något hemskt om mig. Men det gjorde det, det stod att ingen gillade mig, och det vanliga - att jag är dubbelmoral. Det bet inte på mig så jättemycket, men det gjorde fortfarande så att jag började fundera lite. Efter det, gjordes ett till konto. De skrev elakare saker, och än en gång önskade jag att jag skulle vara en av de som blev lämnade utanför den hemska sidan. Men de skrev massa saker, som jag idag knappt kommer ihåg. De ljög också ihop en historia om att jag hade haft sex med mitt ex på gallerians tak. Det sista kontot gjordes, och det var också menat att vara för hela min skola - den enda människan de hängde ut var mig. 

Jag liksom bröt ihop. Jag låg i mitt rum och bara grät, lyssnade på hög musik och tyckte alla gjorde fel. Jag har aldrig i mitt liv känt mig så ensam, så utsatt. Då hade jag önskat att allt bara hade slutat. Jag hade vänner som tyckte det var konstigt att jag blev ledsen, men jag har ingen vän som någonsin blivit sådär elakt bemött på internet, och det värsta var att jag trodde folk skulle tro på det som stod. Och jag förstår idag att det faktiskt var det.
 
För några dagar sen skrev en person flera inlägg om mig på hans sida, hur äcklig pinsam, jobbig och dubbelmoral jag är. Hur jag leker smart och att ingen tycker om mig. Det fick sammanlagt runt 50 likes. Jag går sönder inuti när jag får reda på att så många människor håller med. Jag gick aldrig ens in på vem som gillat, det skulle döda mig ännu mer. Dethär är inte precis den första gången folk säger hur mycket de hatar mig. Jag menar, har haft hatsidor på instagram och bloggkommentarer och det tredje med det femte.
 
Samhället väljer en stark människa, och eftersom många börjar ogilla den, så kommer resten in och så står man där helt själv, och för varje ord de säger saker om en, så går en bit av hjärtat sönder. Men jag vill säga några saker till er:

FUCK ER som gjorde dedär kontona. Jag hoppas aldrig att ni får känna er som jag kände mig, men jag hoppas att ni inte kan sova på nätterna när ni tänker på det. Jag hoppas att ni någon dag inser att det ni skrev inte bara sårade mig då, men också i framtiden.
FUCK DIG som skrev dedär sakerna om mig på din sida. Men du kan inte krossa mig denhär gången. Jag förstår om du vill det. Du har aldrig gått igenom mobbning förut, och därför kan du inte förstå. Du kan inte förstå hur jag ser mig själv i spegeln efter det du skrivit och hatar det. Och jag tror aldrig du känt så, för jag skulle aldrig önska i mitt liv att någon skulle känna samma sak som mig.
FUCK NI som gillar dedär inläggena. Det är folk som er som folk mår dåligt av. Det är ett fritt land, men att så många människor hoppar på en ensam individ, är inte ett fritt land - det är inte att säga sin åsikt. Det är att kränka och mobba någon. 
FUCK ALLA som inte lär känna mig innan ni skriver saker om mig. Fuck alla som skapat en uppfattning om mig som inte ens är eran egen. Fuck er som tror på vad alla säger om mig. FUCK ER som någonsin pekat ut en annan individs dåliga egenskaper. För jag har så många dåliga, jag önskar att jag kunde ta bort. Men jag har också många bra, och ja jag har svårt att se dom ibland. Men jag vet att de är där. För annars skulle jag inte skriva dethär inlägget. Jag hade inte sagt ifrån ifall någon sa något dumt eller om någon hade blivit illa behandlad. 
FUCK YOU om du sitter och skrattar åt mitt inlägg. FUCK YOU om ni någonsin skrattar åt någon som försöker. Ni vet inte min historia. Ni känner inte mig. Jag önskar dock att ni gjorde, så att jag kunde få visa er hur jag är som person.
 
Men ni ska veta att ni inte kommer vinna. Ni kommer aldrig vinna. Ni kanske tror att ni är vinnare. Men för mig och för alla som varit med om samma sak eller har någon slags uppskattning av livet - förstår att ni inte är vinnare. Jag vet att ni tror att ni är vinnare. Och justnu mår jag inte bäst. Jag önskar att jag var starkare än vad jag var, men inte ens det starkaste trädet håller i all evighet, det kommer falla, och det kommer förmulta och bli ett nytt träd, eller så blir det vet eller ett hus eller en stol. Jag önskar att folk slutade blunda för detta, för det händer runt om oss. Det är allas ansvar.
 
Jag kanske lyssnat på Skinny Love - Ed Sheeran hela kvällen, och kanske gråter jag jättemycket nu. Men det kommer gå över. Och jag lovar att vad som än gör ont nu, kommer att läka sen. Jag vet att människor som mig inte är för alla, jag vet att jag kan vara elak. Tillochmed dubbelmoral. Men jag vill tacka alla som någonsin tagit sig tiden att lära känna mig innan ni sprider saker och dömer mig, för alla som känner mig vet att jag alltid har goda saker i tanke, och jag hoppas ni kommer ihåg det.